Dorazil omezený počet kusů mlýnků Komo XL 600W, Kombinace FidiFloc a Komo Classic 360W
Neodkládejte své objednávky na později.
Výrobce se potýká s velkými problémy s výrobou, chybí komponenty a dodávky váznou.
Skladem máme poslední kusy KoMo Sana 360W a vločkovače FlocMan a Eschenfelder.
U ostatních modelů není termín naskladnění znám.
Prosím o velkou trpělivost.
Štítky
Naše recenze z nákupního portálu
komo-sana
Nový produkt
Elektrický mlýnek na obilí se silným, 360 wattovým motorem a 850 gramovou násypkou.
Super kvalita! Mlýnek na obilí Sana Antracit na všechny druhy obilovin.
Naše VIDEO RECENZE a FOTKY!
Poslední kusy SKLADEM - ihned k odeslání
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
Výrobce | KoMo, Německo - Rakousko |
Typ | Mlýnek elektrický |
BPA FREE | Ano |
Barva | Bukové dřevo, Antracit |
Rychlost | cca 100 g/min |
Kapacita | násypka mlýnku - 850 g |
Výkon motoru | 360W |
Hlasitost | cca 70 db |
Snadnost použití | 5 / 5 - velmi snadné |
Snadnost čištění | 5 / 5 - velmi snadné |
Průměr mlecího kamene | 85 mm |
Rozměry v x š x h mm | 340 / 170 / 170 mm |
Hmotnost | 8 kg |
Typ výrobku | Přístroj - nový |
Materiál těla motoru | Obal z bukového dřeva |
Napětí | 230 - 240V, 50 Hz, euro zásuvka |
Záruční doba | 12 let |
Výjimečný dárek | eKniha "Čerstvě mletá domácí mouka" (1.720 str) v hodnotě 3.399 Kč |
Extra výjimečný dárek | Přístup do VIP klubu v hodnotě 19.990 Kč |
Mlýnky rakousko-německého výrobce
jsou nejpopulárnějšími a nejuniverzálnějšími mlýnky na obilí.
Mlýnek na obilí KoMo Sana Antracit, nabízející výkon 360 wattů, představuje vynikající volbu pro domácnosti. Za jeho elegantním vzhledem v antracitové barvě se skrývá silný 360 wattový motor, který je schopný zvládnout i náročnější úlohy.
Tento mlýnek na obilí je navržen tak, aby se do násypky až 850 g obilných zrn v jedné várce. Jeho průměrná rychlost mletí je 100 g jemné mouky za minutu, což znamená, že dokáže rychle a efektivně zpracovat větší množství obilí.
Mlýnek KoMo Sana Antracit je vyroben z vybraného bukového masivu, který byl ošetřen organickými rostlinnými oleji. To mu dodává nejen atraktivní vzhled, ale také zajišťuje jeho dlouhou životnost a odolnost.
Jednou z hlavních výhod tohoto modelu je možnost nastavení hrubosti mletí. Toho lze dosáhnout jednoduchým otáčením vrchní násypky, což umožňuje přizpůsobit konzistenci mouky vašim konkrétním potřebám a preferencím.
Navíc, mlecí komora mlýnku je navržena tak, aby ji bylo možné otevřít bez nutnosti použití nářadí. To usnadňuje čištění a údržbu mlýnku, a tím přispívá k jeho delší životnosti a celkovému uživatelskému komfortu.
Souhrnně lze říci, že mlýnek KoMo Sana Antracit je kvalitním, efektivním a uživatelsky přívětivým pomocníkem, který se stane nepostradatelnou součástí vaší kuchyně, ať už jste domácí pekař nebo jen milovník čerstvě mleté mouky.
Mlýnek Sana představuje všestranný nástroj pro zpracování široké škály surovin. Jeho využití není omezeno pouze na obiloviny, ale rozšiřuje se také na luštěniny a pseudoobiloviny. Tato variabilita vám umožňuje experimentovat s různými druhy mouky, čímž obohatíte svou stravu o různé chutě a nutriční hodnoty.
Obiloviny:
Mlýnek je schopen mlet všechny druhy obilovin včetně pšenice a špaldy, které jsou tradičně používány v pekařství. Semolina, ječmen, žito a proso jsou další obiloviny, které můžete zpracovat.
Pseudoobiloviny a semena:
Přístroj umožňuje mletí také pseudoobilovin a semen jako jsou jáhly, amarant a quinoa. Tyto suroviny jsou známé svými vysokými nutričními hodnotami a představují skvělou alternativu pro ty, kteří se vyhýbají lepku.
Luštěniny:
Mlýnek Sana je vhodný i pro mletí luštěnin, jako jsou hrách, čočka, cizrna a fazole. Mouka z těchto surovin je vynikající pro přípravu bezlepkových pečiv a dalších pokrmů.
Rýže a kukuřice:
I přes svou tvrdost je možné v mlýnku zpracovat rýži a kukuřici. Výsledná mouka je ideální pro přípravu různých typů pokrmů, od polent a knedlíků po tortilly a jiné mexické speciality.
Ostatní suroviny:
Mlýnek je vhodný i pro mletí pohanky, která je populární v bezlepkové dietě, a čiroku, který je tradičně používán v africké kuchyni.
Tato široká škála surovin, které může mlýnek Sana zpracovat, vám poskytne možnost experimentovat s různými chutěmi a texturami, a tím obohatit vaše kulinářské dovednosti.
Pšenice - Meleme celozrnnou pšeničnou mouku
Žito - Meleme celozrnnou žitnou mouku
Oves - Meleme celozrnnou ovesnou mouku
Červená čočka - Meleme celozrnnou mouku z červené čočky
Hrách - Meleme celozrnnou hrachovou mouku
Cizrna - Meleme celozrnnou cizrnovou mouku
Amarant - Meleme celozrnnou amarantovou mouku
Čirok - Meleme celozrnnou čirokovou mouku
Rýže - Meleme celozrnnou rýžovou mouku
Čištění mlýnku
Kamenný mlýnek Sana je charakterizován svou jednoduchou obsluhou, což z něj dělá ideální volbu pro každou domácnost. Jeho použití je intuitivní a jednoduché, což zaručuje hladký a efektivní proces mletí.
Zapnutí mlýnku a vložení surovin:
Pro začátek mletí stačí zapnout mlýnek a nasypat suroviny do násypky s kapacitou 850 gramů. Tato kapacita je dostatečná pro přípravu většího množství mouky, což oceníte zejména při přípravě pokrmů pro větší skupinu osob.
Nastavení hrubosti mletí:
Mlýnek Sana je vybaven systémem pro nastavení hrubosti mletí, který se ovládá pootočením násypky doleva nebo doprava. Díky tomu můžete připravit mouku různých druhů hrubosti, od drceného obilí (takzvané lámanky) po jemnou mouku, která je ideální pro pečení sladkého pečiva a dortů.
Rychlost mletí:
Mlýnek disponuje vysokou rychlostí mletí, a to až 100 gramů mouky za minutu (platí pro jemnou mouku; hrubší mouka se umelje ještě rychleji). Tím vám mlýnek zařídí čerstvě umletou mouku během několika minut.
Údržba a čištění:
Kamenný mlýnek Sana je také výjimečný svou bezúdržbovostí. Při pravidelném používání nemusíte mlýnek prakticky vůbec čistit. Pokud ho ale neplánujete používat delší dobu, například déle než týden, je doporučené před dalším mletím mouky umlít hrst rýže. Tímto způsobem se kameny v mlýnku pročistí. Pokud je to potřebné, můžete také odšroubovat násypku a očistit ji od zbytků obilí pomocí vysavače.
Používání mlýnku Sana je tak jednoduché, že se stane rychle nezbytnou součástí vaší kuchyně, ať už jde o přípravu základních ingrediencí pro pečení nebo o experimentování s různými druhy mouky.
Pro dosažení nejlepších výsledků při mletí obilovin s mlýnkem Sana, je důležité správně připravit zrna. V první řadě je nutné zrna očistit od případných nečistot. Pokud jste zrna vlhká, je také důležité je nejprve dosušit. To můžete provést na radiátoru, v sušičce nebo v otevřeném sporáku. Dobře provedená zrna zajistí optimální mletí a dlouhou životnost mlýnku.
Pokud jde o zrna s vyšším obsahem vlhkosti a mastnější suroviny, jako je sója a oves, tyto je možné mlít "na hrubo". Tím se zabrání potenciálním komplikacím spojeným s přílišnou vlhkostí těchto surovin.
Při používání mlýnku Sana je důležité vzít v úvahu, že tento mlýnek není určen pro mletí olejnatých semen, jako jsou lněná semena, konopná semena, sezamová semena nebo mák. Mletí těchto semen může vést k zanesení mlecích kamenů, které tak postupně ztrácejí svou schopnost mletí.
V těchto případech raději použijte mixér na rozemletí na mouku nebo lis na olej - k získání kvalitního, za studena lisovaného oleje.
Elektrické mlýnky na obilí od značky KoMo obsahují mimořádně tvrdé mlecí kameny. Tato klíčová komponenta mlýnku je vyráběna ze speciálních směsí keramiky a korundu, materiálu charakterizovaného vysokou tvrdostí a odolností. Výroba těchto kamenů probíhá za vysokých teplot ve vypalovací peci.
Během procesu výroby v kameni vznikají vzduchové kapsy, ty udržují jejich povrch stále hrubý. To je důležité pro efektivní mletí obilovin a dalších surovin. Díky tomu může mlýnek produkovat jemnou mouku z hrubých zrn během velmi krátké doby.
Mlecí kameny v mlýncích KoMo se vyznačují extrémně hrubým povrchem, který se ani po dlouhodobém používání neopotřebuje. Prakticky jsou tedy nezničitelné a zaručují vysokou životnost mlýnku. Při pravidelném užívání a správné údržbě mohou tyto mlecí kameny sloužit bez potřeby výměny po mnoho let.
Mlecí kameny mlýnku jsou pevně usazeny v mlecí komoře vyrobené z potravinářského bezpečného plastu. Tento materiál je netečný vůči potravinám, což znamená, že neovlivňuje kvalitu ani chuť mletých surovin.
Mlýnek má speciálně navržený elektrický motor, který je schopen poskytnout dostatečnou kapacitu pro mletí široké škály obilovin a surovin. Přestože je motor silný, jeho chod je velmi tichý.
Obal mlýnku je vyroben z masivního bukového dřeva získaného z ekologicky obhospodařovaných lesů, čímž podporuje udržitelné hospodaření s přírodními zdroji. Dřevo je navíc chráněno organickými rostlinnými oleji, které podporuje jeho dlouhověkost a zároveň estetickou hodnotu mlýnku
Mlýnek KoMo nejenže je funkčním nástrojem pro každou kuchyň, ale díky svému atraktivnímu vzhledu se stává i elegantní dekorací. Jejím působivým designem zaujme na pohled a stane se skvělým doplňkem kuchyně, jídelny nebo obývacího pokoje.
Mlýnek KoMo Sana Antracit nabízí uživatelům velkou flexibilitu v nastavení hrubosti mouky, od hrubě mleté až po velmi jemnou. Tato regulace je velmi jednoduchá a intuitivní – stačí otočit násypkou a vybrat si požadovaný stupeň hrubosti mouky. Díky tomu můžete upravit texturu mouky potřebám konkrétního receptu.
Rychlost mletí na nejjemnější mouku:
Mlýnky s motorem 360W melou rychlostí 100g/minutu - 1 kg mouky za 10 minut
Mlýnky s motorem 600W melou rychlostí 200g/minutu - 1 kg mouky za 5 minut
U hrubší mouky se rychlost zvyšuje.
pšeničná, špaldová mouka
žitná mouka
ovesná mouka
mouka z pohanky
cizrnová mouka
hrachová mouka
mouka z červené čočky
rýžová mouka
amarantová mouka
DOTAZ:
Dobry den chcela by som sa opytat na mlynek na obili.
Chcela by som ho kupit ale chcem sa uistit ci aj tym zakladnym
je mozne mlet vsetky lusteniny (cizrna, hrach...)
a aj obilniny hlavne ovos lebo v jednom popise je uvedene ze je prilis olejnaty a neda sa.
Dakujem, Adriána J.
ODPOVĚĎ:
Ano, s tímto mlýnkem můžete umlít veškeré suroviny,
cizrnu i hrách jsme zkoušeli.
(mlýnky se slabším motorem, které nezvládnou např. kukuřici,
jsme vůbec do nabídky nezařadili).
Oves je olejnatější, to je pravda, při nejjemnějším mletí se více lepí.
Samostatný oves můžete umlít více nahrubo (je to i chutnější)
nebo pokud připravujete např. mouku na chléb nebo pečivo,
můžete jej umlít ve směsi s ostatním obilím,
mlýnek směs vezme bez problémů i na jemné mletí.
Standa Korbel - Zdraví na dlani
10 990 Kč