Čarodějčin hrnec
Suroviny:
- 2 cibule
- pórek
- 1 paprika
- řapík řapíkatého celeru
- 1 brokolice
- kapusta (1/2 menší hlávky)
- čočka předvařená
- fazole předvařené
- vývarové zeleninové kostky
- saturejka
- koření čarodějka
- česnek
- majoránka
- lžíce plnotučné hořčice
- sůl
- lžička octa
- olej pod cibulku (asi 3 lžíce)
- hladká mouka na dohuštění
Postup:
Nakrájenou cibulku zprudka osmahneme do světlehněda, přidáme pórek, papriku a řapík, které také trochu orestujeme. Když zavadnou tak je podlijeme vodou a přidáme brokolici, kapustu, koření, hořčici a vývarové kostky, zeleninu necháme cca 5 minut povařit a pak přisypeme fazole a čočku. Pokud se nám zdá hrnec málo hustý, tak jej dohustíme moukou, tzv. zaprášením. Luštěniny vaříme dle návodu na krabičce, mouku nejméně 10 min. Při dokončování dosolíme, přidáme lžičku octa (dle chuti).
Podáváme samotné nebo s chlebem.