11. Voda
Zažívací pochody jsou pochody životně důležité, ve kterých hraje voda významnou roli. Zažívací šťávy v těle obsahují víc jak 98% vody. Tato voda se musí neustále obnovovat. Všeobecně ztrácí člověk asi 4 litry vody za 24 hodin.
Voda je složená z chemických prvků a jediná cesta, jak jim dodat živou sílu, vede přes rostlinnou říši. Chemické látky z nerostné říše jsou mrtvé a anorganické. Jestliže je však příroda rozpustí a rostliny absorbují, stanou se vitálními, a tím organickými.
Zpracovávání ovoce a zeleniny horkem nebo průmyslově
promění organické látky zpět v jejich anorganický stav, bez života.
To platí i o vodě.
Voda je vždycky anorganická, ať teče z vodovodu, z pramene, padá z nebe jako déšť nebo je destilovaná. (Viz také moji knihu „Voda vám může zničit zdraví“.) Jestliže s ní zaléváme rostliny, přijmou ji a voda se stane organickou. Prvky, ze kterých je původní voda složená, se rozštěpí a rostlina je uloží do vlákniny.
Z tohoto důvodu:
syrová šťáva z jakéhokoliv ovoce nebo zeleniny
je ta nejlepší voda, kterou máme k dispozici.
Jestliže tuto vodu extrahujeme, dostaneme šťávu, ve které jsou obsaženy ostatní látky, které byly v zelenině nebo ovoci. V tomto přirozeném stavu jsou organické.