Mexický fazolový hrnec s rýží
Přísady:
1 větší cibule
¼ pórku
1 větší paprika (jakákoli)
1-2 stroužky česneku
1 plechovka červených fazolí v Chilli omáčce
1 plechovka bílých fazolí (také můžeme použít předvařené bílé fazole)
1 plechovka kukuřice (mražená kukuřice je také skvělá)
1 rajský protlak
Olej (1-2 lžíce)
Voda (1-2 litry - podle toho, jak chcete míst jídlo řídké)
Chilli, provensálské koření, sůl
Postup:
Cibuli, pórek a česnek nakrájíme, zpěníme na oleji, přidáme papriku a podlijeme vodou, přidáme fazole, kukuřici, sůl a koření, necháme povařit cca 10-15 minut. Ke konci varu přidáme rajský protlak.
Podáváme s rýží nebo chlebem.