Kuřecí medailónky po čínsku
Suroviny:
- 1 balení sójových plátků s kuřecí příchutí
- 2 cibule
- pórek
- 2 - 3 rajčátka
- 1 - 2 papriky
- sójová omáčka
- spousta koření (provensálské, řecká směs, chmeli sumali, koření na čínu a jiné Vámi oblíbené koření)
- sůl
- česnek
- mouka (případně škrob - škrob je ee)
- 2 kostky zeleninového vývaru
- olej
Postup:
Plátky dáme do mísy nebo hrnce, pokapeme sójovou omáčkou a přidáme k nim koření a jednu kostku vývaru, vše zalijeme vroucí vodou, necháme stát asi 15 až 20 minut. "Maso" by mělo změknout. Mezitím si připravíme cibulku, pórek, a ostatní zeleninu.
Po změknutí plátky vymačkáme a obalíme v mouce, vodu nevyléváme. Takto připravené plátky osmažíme na pánvi s cibulkou, postupně přidáváme ostatní zeleninu a podlijeme vodou, přidáme vodu z plátků, ještě jednou přidáme koření, sůl a sójovou omáčku. Po deseti minutách dohustíme a vaříme dalších deset minut.
Podáváme s natural rýží a bohatou zeleninovou oblohou.
Na sójových výrobcích není nic zdravého, ale pokud jste přežili i na mase, tak jednou za měsíc si tu sóju můžete také dovolit.
Nejlepší je vše obložit syrovou zeleninou.