Nápoje
Musíme pít tekutiny, abychom udržovali v našem těle vodní rovnováhu. Naše tělo obsahuje šedesát pět až sedmdesát procent vody. Za čtyřiadvacet hodin ztrácí tělo póry kůže, ledvinami a ostatními vyměšovacími orgány asi čtyři litry vody. Aby se zachovala vodní rovnováha, musí se ztráta vody vyrovnávat.
Součástí krve jsou asi 4l vody, které cirkulují, poháněny tlakem srdeční pumpy. V důsledku tohoto tlaku prosakuje tekutá složka krve drobnými krevními kapilárami do prostoru mezi buňkami a tkáněmi, přičemž se každá buňka v této tekutině "koupe". Tato krevní voda je známá jako lymfa (míza).
Tak vzniká lymfatický systém. Lymfa cirkuluje vlastním řečištěm v celém těle. Lymfatický systém začíná tam, kde je tkáňová tekutina zachycována síťovinou lymfatických kapilár na konci každé krevní cévy. Lymfa je dopravena do krevního řečiště lymfatickými (mízními) cévami, které se spojují ve dva hlavní kmeny, takzvané mízovody, které ústí do jugulární (hrdelní) žíly. Jeden sbírá lymfu (mízu) z pravé poloviny krku a hlavy, z pravé poloviny hrudníku, a mezihrudního prostoru, pravé horní končetiny a horní plochy jater. Druhý mízovod je příslušný pro dolní končetiny, pánev, břicho, levou polovinu hrudníku s mezihrudním prostorem, levou horní končetinu, levou polovinu krku a hlavy. 3
Nepijte limonády a colu!
Jedním z úkolů lymfy je odstraňovat toxické, jedovaté látky z krve a ostatních částí těla. Jestliže máte vážný zájem o zářící zdraví, pak si vtiskněte nesmazatelně do paměti toto:
všechno, co vezmete do úst k jídlu nebo pití, se nejdřív dostane do krve a potom z ní lymfa odstraní škodliviny. Mimoto zachycuje lymfatický proud škodlivé látky a bakterie z celého organismu a zabraňuje jejich vniknutí do krve.
Jestliže lymfatický systém dosáhl prahu tolerance pro jedovaté a škodlivé substance, pak se vytvoří otok lymfatických žláz. Toto zduření lymfatických žláz může mít různou příčinu: nádor, rakovinu, elefantiázu, Hodgkinovu chorobu, leukémii a mnoho jiných chorob. Proto se vyplatí myslet na zdraví, jestliže jsme v pokušení sníst nebo vypít něco, co není tělu prospěšné.
"Soft drinks" (limonády) nepatří do zdravého, a tím méně do nemocného těla. Dovedete si představit, co se používá při výrobě limonád a cola - nápojů? Zaprvé cukr a kysličník uhličitý Pitím limonád si přivádíte navíc kysličník uhličitý, který již v nadměrném množství vlastníte a tím si zrychlujete srdeční frekvenci a způsobujete jiné škody, přestože to v daném okamžiku nepozorujete.
Kysličník uhličitý se získává buď z uhelného průmyslu, nebo reakcí vápna nebo natronu s kyselinou sírovou. Stejně tak se k výrobě "soft drinks" používá ten "nejčistší bílý cukr", který byl nejen okraden o každou stopu živin, ale vyrábí se za vysokých teplot a za pomoci kyseliny sírové. Další součástí je kromě toho agresivní kyselina fosforečná. Barviva, která lahodí oku, klamou rozum, jsou uhelnaté, dehtovité produkty, které jsou škodlivé pro citlivé zažívací ústrojí.
Souhrnně řečeno: pevně věřím, že limonády a různé cola-nápoje tělu velmi škodí. 3
Pivo ničí ledviny
Pivo přispívá k degeneraci ledvin. Zvláště mnoho piva se pije v Anglii, Německu a Česku. Velká Británie, Německo a Česko má také nejvyšší procento ledvinových onemocnění ze všech civilizovaných států. (Zajděte se podívat na urologii!) Američané jsou na nejlepší cestě je dostihnout.
ALKOHOL je pro člověka ten nejhorší jed - jak pro tělo, tak pro duševno. Je to jediná substance, která proniká žaludeční stěnou přímo do krevního proudu, aniž by musela projít zažívacím procesem.
Přijde do mozku skoro hned po spolknutí a ovlivní jak mozek, tak systém žláz s vnitřní sekrecí.
MLÉKO nebylo přírodou plánováno jako nápoj. Je potravou malého dítěte a jenom k tomuto účelu bylo určeno. To je základní pravidlo, i když existují okolnosti, kterými se situace mění. Kravské mléko je potravina, která tvoří v rámci lidské výživy nejvíce hlenů.
Ve skutečnosti jsou užitečné jen takové nápoje, které jsou bohaté na enzymy a tím se zužuje výběr na čerstvé syrové ovocné a zeleninové šťávy a na čaje z bylin.
Lidé mají k dispozici tisíce různých bylin. Jsou užitečné a mají neocenitelnou hodnotu. Neměly by se vařit. Abychom z nich získali co nejvíce, měli bychom je zalít horkou vodou (ne víc než 50°C) a nechat vylouhovat. 3