Zapékané kapustičky
Suroviny:
- těstoviny (1 kg - např. vrtulky, kolínka)
- kapusta růžičková
- pórek
- cibule
- koření everest
- 4 zeleninové vývarové kostky
- smetana ke šlehání
- tvrdý sýr
- niva
- hladká mouka
- sůl
- olej
Postup:
Očištěné kapustičky, oloupanou cibuli a omytý pórek dáme vařit spolu se dvěma kostkami, vaříme do měkka, ale tak, aby se nerozvařily, cca 15 minut.
Těstoviny vaříme dle zvyklostí také nerozvaříme, raději je vaříme o 2 minuty méně, než je uvedeno v návodu.
Na pánvi si rozpálíme olej a připravíme bešamelovou omáčku, kterou ochutíme kořením a 2 zeleninovými kostkami, povaříme cca 10 minut a přidáme část sýra.
Do vymaštěného pekáče klademe nejprve uvařené těstoviny, které prolijeme smetanou, na ně rovnoměrně vrstvíme kapustičky, rozkrájenou cibuli a pórek vše zalijeme omáčkou. Navrch posypeme sýrem a dáme zapéct přibližně na 20 minut, podáváme se zeleninovou oblohou.