10-35. Šťáva ze zelené papriky
Tato šťáva má vysoký obsah křemíku, který nutně potřebují naše vlasy a nehty. Také slzné kanálky a mazové žlázy těží z této šťávy.
Spolu s karotkovou šťávou, v poměru jedna čtvrtina až polovina paprikové k třem čtvrtinám až polovině karotkové šťávy, je vynikajícím prostředkem při nečisté pleti především tehdy, když odstraňujeme pravidelnými nálevy nebo výplachy odpadové látky z tlustého střeva, přičemž vnitřní čisticí procesy jsou přednější.
Kdo je obtěžován plynatostí zažívacího kanálu a trpí kolikami nebo bolestmi břicha, tornu se velice uleví, jestliže bude pít denně nejméně půl litru této šťávové směsi společně s půl litrem směsi karotka-špenát.
Tyto šťávy se přirozeně nemusí vypít najednou. Jestliže je pijeme ve dvou až tříhodinových odstupech, jsou výsledky dokonce lepší. Já dávám přednost pití před jídlem, nebo mezi jednotlivými jídly. 2
Šťáva z červené papriky má stejné účinky
Pití šťávy ze zelené papriky může mít následující benefity pro lidské zdraví:
- Obsahuje vitamín C
- zelená paprika je bohatá na vitamín C, který pomáhá posilovat imunitní systém a chránit tělo před infekcemi.
- Podporuje trávení
- zelená paprika obsahuje vlákninu, která podporuje trávení a zlepšuje průchodnost střeva.
- obsahuje vlákninu a další složky, které mohou pomoci snižovat hladinu LDL cholesterolu v krvi, což snižuje riziko srdečních onemocnění.
- Může pomoci s hubnutím
- Zelená paprika je nízkokalorická a obsahuje mnoho vlákniny, což může pomoci snížit hladinu hladu a podpořit hubnutí.
- Podporuje zdravé srdce
- zelená paprika obsahuje flavonoidy, které mohou pomoci snížit riziko srdečních onemocnění tím, že snižují hladinu cholesterolu v krvi.
- Pomáhá udržovat zdravou kůži
- zelená paprika obsahuje vitamín E, který pomáhá udržovat zdravou kůži a chrání ji před poškozením volnými radikály.
- Pomáhá udržovat zdravé oči
- zelená paprika obsahuje lutein a zeaxanthin, které jsou důležité pro zdraví očí a mohou pomoci snížit riziko očních onemocnění jako je například šedý zákal, a jako prevence onemocnění např. degenerace makuly.
- Obsahuje vitamín C
- zelená paprika je vynikajícím zdrojem vitamínu C, který podporuje imunitní systém, zvyšuje absorpci železa a pomáhá chránit buňky před oxidativním stresem.
- Podporuje zdraví kůže
- díky obsahu vitamínu C, který pomáhá v boji proti poškození způsobeném slunečním zářením a volnými radikály, může zelená paprika pomoci udržet zdravou a mladistvou pleť.
- Pomáhá snižovat hladinu cholesterolu
- zelená paprika obsahuje vlákninu a další složky, které mohou pomoci snižovat hladinu LDL cholesterolu v krvi, což snižuje riziko srdečních onemocnění.
- Podpora zdravého krevního cukru
- zelená paprika obsahuje hořčík a draslík, které jsou důležité pro udržení zdravé hladiny cukru v krvi.
- Zdravá kůže
- obsahuje vitamín E, který pomáhá udržovat zdravou kůži.
- Podpora zdravého imunitního systému
- zelená paprika obsahuje vitamín C, který je důležitý pro zdravý imunitní systém a podporu boje proti infekcím.
- Snížení rizika rakoviny
- zelená paprika obsahuje antioxidanty, které pomáhají chránit buňky před poškozením a snižují riziko vzniku některých typů rakoviny.
Upozornění
Je pochopitelné, že při závažných onemocněních je lékařská pomoc nevyhnutelná a omezit se v takových případech na léčení svépomocí může být životu nebezpečné. Rady a doporučení, se kterými se setkáte na těchto stránkách, tedy v žádném případě nemají nahradit lékaře. Jejich cílem je spíše prevence různých onemocnění rozšíření všeobecných znalostí a informování o významu přírodních léčivých sil, aby si čtenář v případě potřeby mohl sám pomoci jednoduchými a přirozenými prostředky. Autoři nemohou ručit za následky vyplývající ať už ze správného, či nesprávného použití metod a receptů, které jsou prezentovány.