Svíčková omáčka se žampióny

Svíčková omáčka se žampióny

 

Suroviny:

  • 250 g žampiónů
  • 1 cibule
  • 1 velká mrkev
  • 250 g celeru
  • 1/2 vetší petržele
  • lžička plnotučné hořčice
  • 5 kuliček nového koření
  • 1 menší lístek bobkového listu
  • 1 smetana 125 ml
  • 1 kostka zeleninového vývaru
  • hladká mouka
  • olej
  • citron

 

Postup:

Na oleji osmahneme cibulku a žampióny, až žampiony začnou zlátnou přidáme kořenovou zeleninu a krátce osmahneme. Podlijeme vodou a přidáme koření a hořčici. Vaříme 10 minut a pak přidáme mouku (rozkvedlaná se špetkou soli a vodou), vaříme dalších 10 minut, na konci přidáme smetanu a dokyselíme citronem, za stálého míchání (aby se smetana nezdrcla).

Podáváme s houskovým nebo kynutým knedlíkem.

 

 

předchozí   …  

Naše menu vyberte si

Zdraví na dlani V bavlnce Zářící zdraví Kosmetika Dáša Úsměv pro děti - videopřednášky o dětech Jana-masáže

Videa Video recenze