10-22. Bramborová šťáva ***

Sledování video textu

 

 

     Syrové brambory obsahují lehce stravitelné přírodní cukry, které se vařením změní ve škrob. Brambory by se měly škrtnout z jídelníčku všem lidem nemocným pohlavními chorobami nebo těm, u nichž je pohlavní pud příliš silný.

 

     Kombinace vařeného masa a bramborů zesiluje účinek jedovatého solaminu v bramborách (alkaloid, který je zvláště v nazelenalých bramborách bohatě obsažen), který ovlivňuje nervy, kontrolující pohlavní orgány. Spolu s krystalky kyseliny močové ze snědeného masa může tyto orgány nadměrně dráždit.

 

     Šťáva ze syrových brambor se však ukázala být užitečnou při nečisté pleti. Její čisticí účinek je podmíněn vysokým obsahem sodíku, síry, fosforu a chloru. Tyto prvky jsou však plnohodnotné jen u syrových brambor. Vařením se promění v anorganické částice a jako takové jsou nepoužitelné.

 

     Čerstvé syrové organicky vypěstované brambory jsou velice chutné. Jsou beze sporu dobrou potravinou a mnoho lidí je má rádo.

 

     Syrová bramborová šťáva smíchaná se šťávou z karotky je dobrý čisticí prostředek pro organizmus.

 

     Syrová bramborová šťáva smíchaná se šťávou karotkovou a celerovou je požehnáním pro všechny, kdo trpí žaludečními, nervovými a svalovými potížemi, například podagrou a ischiasem. V těchto případech odezní potíže v překvapivě krátké době, jestliže pijeme půl litru shora uvedené směsi denně spolu s půl litrem šťávy z karotky, tuřínu a okurek a současně nejíme maso, drůbež a ryby.

 

Novinky

 

     Některým pacientům s emphysemem plic pomůže směs šťáv z karotky, petržele a syrových brambor.

 

     Sladké brambory (topinambury) nejsou z botanického hlediska příbuzné s běžnými, nebo také "irskými" brambory. Obsahují o třetinu více uhlovodanů, třikrát tolik vápníku, dvakrát tolik sodíku, více než dvakrát tolik křemíku a více než čtyřikrát tolik chloru než normální brambory.

 

     Z uvedených důvodů je hodnota šťávy ze sladkých bramborů ještě větší než z bramborů normálních. Protože sladké brambory snadněji podléhají zkáze než brambory běžné, musíme při kupování dávat pozor na různá zevní poškození, která rychle "nakazí" celý brambor.

 

Pití bramborové šťávy může mít následující benefity pro lidské zdraví:

  1. Podpora trávení
    - bramborová šťáva obsahuje enzymy, které pomáhají rozkládat potravu v trávicím traktu a zlepšují trávení.
     
  2. Snížení krevního tlaku
    - bramborová šťáva obsahuje hojně draslíku, který může pomoci snížit krevní tlak a zlepšit srdeční zdraví.
     
  3. Detoxikace těla
    - bramborová šťáva obsahuje antioxidanty a minerály, které pomáhají odstraňovat toxiny z těla a chrání buňky před poškozením.
     
  4. Zlepšení imunitního systému
    - bramborová šťáva obsahuje vitamín C, který pomáhá posilovat imunitní systém a bojovat proti infekcím.
     
  5. Zlepšení kvality kůže
    - bramborová šťáva obsahuje vitamín C a antioxidanty, které pomáhají zlepšovat kvalitu pokožky a bojovat proti stárnutí.
     
  6. Zlepšení metabolismu
    - bramborová šťáva obsahuje vitamíny B, které pomáhají zlepšovat metabolismus a podporují zdravou funkci nervového systému.
     
  7. Podpora svalové funkce
    - bramborová šťáva obsahuje hojně draslíku, který je důležitý pro zdravou svalovou funkci a regeneraci po fyzické námaze.
     
  8. Vředy a gastritida
    - bramborová šťáva pomáhá při trávicích potížích, jako jsou vředy a gastritida, a pomáhá snížit hladinu cholesterolu v krvi.
     
  9. Léčba zažívacích problémů
    - Bramborová šťáva obsahuje mnoho minerálů, včetně draslíku a hořčíku, které mohou pomoci snížit nadýmání, zlepšit trávení a uklidnit žaludeční sliznici.
     
  10. Podpora imunitního systému
    - bramborová šťáva obsahuje vitamíny C a B6, které jsou důležité pro imunitní systém a mohou pomoci snížit záněty v těle.
     
  11. Snížení krevního tlaku
    - bramborová šťáva může pomoci snížit krevní tlak u lidí s hypertenzí. To je pravděpodobně způsobeno vysokým obsahem draslíku v bramborové šťávě.
     
  12. Kosmetické použití
    - bramborová šťáva se používá v různých kosmetických produktech, zejména v přípravcích na ošetření pokožky. Bramborová šťáva obsahuje kyselinu askorbovou (vitamín C), která může pomoci zlepšit stav pleti a zesvětlit jizvy a pigmentové skvrny.
předchozí   …   další

Upozornění

Je pochopitelné, že při závažných onemocněních je lékařská pomoc nevyhnutelná a omezit se v takových případech na léčení svépomocí může být životu nebezpečné. Rady a doporučení, se kterými se setkáte na těchto stránkách, tedy v žádném případě nemají nahradit lékaře. Jejich cílem je spíše prevence různých onemocnění rozšíření všeobecných znalostí a informování o významu přírodních léčivých sil, aby si čtenář v případě potřeby mohl sám pomoci jednoduchými a přirozenými prostředky. Autoři nemohou ručit za následky vyplývající ať už ze správného, či nesprávného použití metod a receptů, které jsou prezentovány.


Naše menu vyberte si

Zdraví na dlani V bavlnce Zářící zdraví Kosmetika Dáša Úsměv pro děti - videopřednášky o dětech Jana-masáže

Videa Video recenze