Čína se sójovými nudličkami
Suroviny:
- 1 mražená směs na čínu
- 1 směs s paprikou
- 1 paprika nakrájená na nudličky
- 2 rajská jablíčka
- 1 cibule na půlkolečka
- Pórek
- Sójová omáčka
- 1 sáček sójových nudliček
- 1 kostka masoxu
- 1 kostka zeleninového vývaru
- Sójová omáčka
- Mouka hladká
- Koření (chmeli sumali, na čínu, nebo saturejku, dobromysl, tymián, trošku pepře, galgamový kořen)
Postup:
Příprava sójového masa:
Sójové nudličky vysypeme do žáruvzdorné misky, pokapeme sójovou omáčkou, přisypeme koření a přidáme masox, vše zalijeme vařící vodou a necháme dvacet minut nasáknout.
Poté nudličky jemně vymačkáme a obalíme v hladké mouce. Vodu nevyléváme.
Čína
Cibuli zprudka osmahneme na pánvi, přidáme předem připravené nudličky a osmahneme dozlatova. Pak přihodíme pórek a papriku. Podlijeme vodou a vodou z nudliček, přidáme zbylou zeleninu, zeleninový vývar, spoustu koření a podusíme. Dusíme asi 20 minut (tak, aby sója nebyla jako podrážka).Voda by se měla téměř vyvařit.
Podáváme s rýží, čínskými nudlemi nebo těstovinami.