10-44. Šťáva z kyselého zelí
Kyselé zelí je produkt z jemně nakrájeného zelí, které se přidáním velkého množství soli přivede k fermentaci (kvašení). Toto naložení a kvašení je pro sliznice zažívacího ústrojí velmi škodlivé a působí negativně i na kůži, která často zdrsní.
Stimulující účinek šťávy z kyselého zelí na zažívací orgány je škodlivý, protože obsahuje mnoho rozpuštěných anorganických solí. 2
Upozornění
Je pochopitelné, že při závažných onemocněních je lékařská pomoc nevyhnutelná a omezit se v takových případech na léčení svépomocí může být životu nebezpečné. Rady a doporučení, se kterými se setkáte na těchto stránkách, tedy v žádném případě nemají nahradit lékaře. Jejich cílem je spíše prevence různých onemocnění rozšíření všeobecných znalostí a informování o významu přírodních léčivých sil, aby si čtenář v případě potřeby mohl sám pomoci jednoduchými a přirozenými prostředky. Autoři nemohou ručit za následky vyplývající ať už ze správného, či nesprávného použití metod a receptů, které jsou prezentovány.