Kapustová polévka

Kapustová polévka

 

Suroviny:

Kapusta dle potřeby (pro 4 osoby stačí půl větší hlávky)
Kousek celeru
Polovina mrkve
1-2 rajské jablíčko
1 paprika
1 cibule
Mouka hladká (dvě velké lžíce)
1 smetana
Sůl
Olej
Koření (provensálské, řecké, nebo majoránku, dobromysl a tymián zde se fantazii meze nekladou)
Česnek (dle chuti)


Postup:
Nakrouhanou kapustu a nakrájenou zeleninu dáme do hrnce vařit. Připravíme si světlejší jíšku na zahuštění. Až nám zelenina změkne, cca za deset minut, přidáme jíšku a ještě 5 minut povaříme. Na konci varu přidáme česnek a přelijeme smetanou. Smetanu nevaříme, pouze si počkáme, až se „převalí“, to znamená, že polévku odstavíme těsně před bodem varu.

 

 

předchozí   …   další

Naše menu vyberte si

Zdraví na dlani V bavlnce Zářící zdraví Kosmetika Dáša Úsměv pro děti - videopřednášky o dětech Jana-masáže

Videa Video recenze