Zapečené žampionové hlavičky

Zapečené žampionové hlavičky

 

Suroviny:

  • sójový granulát
  • sójová omáčka
  • worchestrová omáčka
  • polévkové koření klasik
  • cuketa
  • kapusta
  • mražená zeleninová směs s kukuřicí (či podobná)
  • vývarové kostky
  • česnek
  • cibule
  • strouhanka
  • sýr
  • vejce


koření:

  • everest,
  • majoránka,
  • tymián,
  • houbová vega,
  • koriandr (nejlépe čerstvě mletý)
  • a sůl

 

Postup:
Sója - sojový granulát pokapeme všemi omáčkami, přidáme hodně koření a dvě vývarové kostky, zalijeme vroucí vodou a necháme stát nejméně půl hodiny, pak slijeme.
Zelenina - mraženou zeleninu a kapustu uvaříme do měkka ve vývaru (můžete si pomoci a vařit zeleninu současně se zeleninou na polévku), slijeme.

Tvoření šišek
Jemně nastrouhanou cuketu smícháme se zeleninou a scezenou sójou (scedíme ji co nejvíce a trochu ji i vymačkáme, aby v ní nezůstalo moc vody), znovu přidáme koření, osolíme (bez obav můžete směs ochutnat), přimícháme sýr a vejce, dohušťujeme strouhankou dokud nemáme těsto tuhé konzistence, ze kterého vytvoříme šišky. Šišky podlijeme vodou a poklademe máslem dáme zapéct do trouby na 20 až 25 minut, podáváme s jednoduchým salátem.

Jednoduchý salát:
Rajče, paprika, okurka, pórek jemně nakrájíme, pokapeme olejem a přidáme jemné koření dle chuti, necháme chvíli v chladu.

 

 

předchozí   …   další

Naše menu vyberte si

Zdraví na dlani V bavlnce Zářící zdraví Kosmetika Dáša Úsměv pro děti - videopřednášky o dětech Jana-masáže

Videa Video recenze