Zapečené žampionové hlavičky
Suroviny:
- sójový granulát
- sójová omáčka
- worchestrová omáčka
- polévkové koření klasik
- cuketa
- kapusta
- mražená zeleninová směs s kukuřicí (či podobná)
- vývarové kostky
- česnek
- cibule
- strouhanka
- sýr
- vejce
koření:
- everest,
- majoránka,
- tymián,
- houbová vega,
- koriandr (nejlépe čerstvě mletý)
- a sůl
Postup:
Sója - sojový granulát pokapeme všemi omáčkami, přidáme hodně koření a dvě vývarové kostky, zalijeme vroucí vodou a necháme stát nejméně půl hodiny, pak slijeme.
Zelenina - mraženou zeleninu a kapustu uvaříme do měkka ve vývaru (můžete si pomoci a vařit zeleninu současně se zeleninou na polévku), slijeme.
Tvoření šišek
Jemně nastrouhanou cuketu smícháme se zeleninou a scezenou sójou (scedíme ji co nejvíce a trochu ji i vymačkáme, aby v ní nezůstalo moc vody), znovu přidáme koření, osolíme (bez obav můžete směs ochutnat), přimícháme sýr a vejce, dohušťujeme strouhankou dokud nemáme těsto tuhé konzistence, ze kterého vytvoříme šišky. Šišky podlijeme vodou a poklademe máslem dáme zapéct do trouby na 20 až 25 minut, podáváme s jednoduchým salátem.
Jednoduchý salát:
Rajče, paprika, okurka, pórek jemně nakrájíme, pokapeme olejem a přidáme jemné koření dle chuti, necháme chvíli v chladu.