Zeleninový hrnec
Suroviny:
- cibule,
- pórek,
- česnek,
- 1 větší paprika,
- 2 rajčata
- žampióny - cca 200 g (nemusí být)
- provensálské koření
- řecké koření (arabské, indické - dle chuti)
- trocha oleje pod cibulku
- 1 zeleninová kostka
- (množství uvedených surovin není příliš důležité)
Postup:
Na oleji osmahneme postupně cibulku, pórek, česnek, žampióny a papriku. Podlijeme vodou a vložíme rajčata. Přidáme koření, masovou kostku a necháme 20 minut dusit pod pokličkou.
Němci by to prý nazvali "eintopf",
ale protože jsme Češi, tak mluvme, prosím, česky!!!
Do tohoto hrnce můžete přidat veškerou zeleninu, kterou doma najdete (třeba i mraženou). Pokaždé budete mít trochu jiné jídlo. Možná, že i v našich receptech najdete jídlo, které je hodně podobné tomuto, ale nazvali jsme ho úplně jinak.
Fantazii se meze nekladou!!!
Podáváme samotné, s těstovinami nebo chlebem.