Rajská omáčka

Rajská omáčka

 

Suroviny:

  • Celer
  • Mrkev
  • Cibule
  • Olej
  • Hladká mouka
  • Nové koření, bobkový list,
  • Zeleninová kostka
  • Rajský protlak
  • Citrónová šťáva
  • Lžíce cukru



Postup:
Nakrájenou cibuli zprudka osmahneme, když začne žloutnout, tak přidáme mrkev a celer. Dusíme do té doby, než se znova začne uvolňovat olej z mrkve. Potom zeleninu podlijeme vodou, přidáme koření, zeleninovou kostku a sůl. Necháme 10 minut vařit, pak omáčku zahustíme rozkvedlanou moukou ve vodě (aby se nedělaly v hrnečku hrudky stačí přidat špetku soli), a necháme 10 minut vařit. Na konci varu přidáme rajský protlak, lžičku cukru a zakapeme citrónem (fajnšmekři přidávají oloupaný citron již na začátku vaření do omáčky prý je to lepší)
 

Podáváme s houskovým nebo raději s kynutým knedlíkem.

 

 

předchozí   …   další

Naše menu vyberte si

Zdraví na dlani V bavlnce Zářící zdraví Kosmetika Dáša Úsměv pro děti - videopřednášky o dětech Jana-masáže

Videa Video recenze