Zeleninová polévka se širokými nudlemi

Zeleninová polévka se širokými nudlemi

 

Suroviny:

  • 1-2 sáčky zeleninové směsi (jarní, s paprikou, s kukuřicí, s brokolicí - jakou máte rádi)
  • celer
  • petržel
  • zeleninová kostka dle obsahu (1l jedna kostka)
  • Veškerá doma zbylá zelenina (zelí, kapusta, cibule, pór)
  • mouka na zahuštění (nemusí být)
  • široké nudle (na obrázcích jsou 2 druhy - červené s mrkví a zelené se zeleninou)
  • koření (vega, vegeta, podravka, polévkové koření, provensálské koření, řecké koření, chmeli-sumali, petržel s celerem apod.)


Postup:
Nakrájenou očištěnou a otevřenou zeleninu vhodíme do kýble s vodou, a necháme dvacet minu vařit. Přidáme tam ještě zeleninovou kostku a koření dle chuti a libosti. Po dvaceti minutách zeleninu rozdělíme a polovinu nebo více rozmixujeme, dohustíme, je-li to nezbytně nutné. Já už bych jí nehustil. (Hustíme-li necháme vše ještě 10 minut vařit.) 3 minuty před dovařením přidáme široké nudle dle možnosti nejbližšího supermarketu, červené zelené nebo bílé nebo mix. vrátíme nerozmixovanou zeleninu do kýble a podáváme s čerstvě natrhanou petružalkovou natí.

 

Když jsem tento recept přečetl, tak mne docela zarazilo slovo kýbl. No, ale proč ne! Raději bych zvolil slovo míchačka, protože tato polévka je prý tak dobrá, že musí vařit pouze v tom největším hrnci.

Masňási si do ní mohou opět přidat smetanu ...

 

 

předchozí   …   další

Naše menu vyberte si

Zdraví na dlani V bavlnce Zářící zdraví Kosmetika Dáša Úsměv pro děti - videopřednášky o dětech Jana-masáže

Videa Video recenze