Květákovo-kapustové karbanátky
Suroviny:
- 1 květák
- 1/4 kapusty
- cibule
- kmín
- česnek
- koření na karbanátky
- sůl
- 1 vejce
- strouhanka
Postup:
Květák a kapustu uvaříme do měkka (tak aby se květák rozpadal), v osolené a okmínované vodě. Okapeme a necháme vychladnout. Z vychladnutých surovin uděláme hustou kaši, přidáme nasekanou cibuli, česnek, koření a vejce. Dle chuti dosolíme. Uděláme těsto, které dohušťujeme strouhankou. Z tužšího těsta vytvarujeme karbanátky, které ještě ponoříme do strouhanky. Konečný produkt osmažíme na pánvi.
Podáváme nejlépe se zeleninovým salátem.
poznámka:
povede-li se vám nadělat karbanátků v množství, které by stačilo pro region vojáků, nezoufejte, nesmažte všechny kousky, raději je schovejte do mrazáku na jindy, jde to úplně perfektně :-)