Mexický zeleninový hrnec
Suroviny:
1 větší cibule,
pór,
předvařené fazole,
předvařená čočka,
2 stroužky česneku (pro milovníky ostřejších jídel můžeme přidat více),
mrkev,
1 - 2 papriky (nemusí být)
2 - 3 rajčata (nemusí být)
1/4 hlávky kapusty,
1/4 hlávky zelí,
1 - 2 šálky předvařený fazolek a čočky,
mexické koření dle chuti,
drcený kmín
olej,
zeleninová kostka,
voda
Postup:
Na půlkolečka nakrájenou cibuli osmahneme do sklovata, přidáme pórek, česnek, papriky. Osmahneme do zlatova a přidáme další zeleninu. Podlijeme vřící vodou, ochutíme kořením, kmínem a zeleninovou kostkou. Po pěti minutách přidáme předvařené luštěniny. Chceme-li mít hustší konzistenci, můžeme zahustit škrobovou moučkou (kukuřičnou) nebo hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě se špetkou soli. Vaříme dalších deset minut (pokud není na návodu u předvařených luštěnin více :-))
Před podáváním můžeme přidat do hotového jídla syrové rajče a papriku.
Jídlo podáváme podle konzistence samotné nebo s chlebem.