Kapusta s knedlíkem
Suroviny:
- 1 kapusta
- lžíce octa
- lžíce cukru
- sůl
- kmín
- olej na smažení
- cibulka
Postup:
Nakrouhanou kapustu dáme do hrnce mírně podlijeme vodou, osolíme, pokmínujeme a necháme dusit do měkka cca 15 až 20 minut. Na konci přidáme lžíci octa a lžíci cukru.
Do měkké kapusty přidáme usmaženou cibulku.
Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo s bramborem.
(Rozmícháme-li to s brambory, vznikne nám pokrm známý jako kočičák.)
Když dnes vidím tento svůj přeplněný talíř se třinácti knedlíky nemohu uvěřit, že jsem to vůbec snědl. Ale pamatuji si, že mi to strašně moc chutnalo. Hold časy se mění. Já si dám raději meloun a Vám přeji dobrou chuť.