Fazolový guláš
Suroviny:
- předvařené fazole
- fazole v chilli omáčce
- 2-3 cibule
- hladká mouka
- 2 kostky vývaru
- paprika - zelenina
- rajčata
- sladká paprika - koření
- lžička kečupu
- dle chuti ostřejší koření
- sůl na závěrečné dochucení
Postup:
Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku, když nám trochu mouka zhnědne přidáme sladkou papriku - koření a podlijeme studenou vodou (pro méně náročné doporučuji postup z ostatních gulášů). Přidáme papriku zeleninovou, rajčata, protlak a necháme vařit, po deseti minutách přidáme předvařené fazole, popřípadě ještě dohustíme hladkou moukou rozkvedlanou v hrníčku se lžičkou soli a trochou vody (my jsme už nehustili). Fazolky vaříme dle návodu na krabičce (tedy dalších 10 minut), přidáme zeleninové kostky. Před dovařením přidáme fazolky v čili omáčce.
Podáváme s kynutým, houskovým nebo bramborovým knedlíkem, rýží nebo chlebem.